Matchwinner Van Aanholt draagt goal op aan overleden opa

Reacties

Patrick van Aanholt vervulde zaterdagmiddag een heldenrol bij Crystal Palace door The Eagles naar een felbegeerde overwinning te schieten tegen Middlesbrough (1-0). 'Ik ben ontzettend gelukkig met mijn goal.'

Matchwinner Van Aanholt draagt goal op aan overleden opa

In de 36ste minuut van het treffen met Middlesbrough zette Van Aanholt de aanval op, om vervolgens een afvallende bal zelf binnen te schieten met zijn rechtervoet. Omdat er verder niet gescoord werd op Selhurst Park boekte Palace de eerste thuiszege sinds 3 december (3-0 tegen Southampton). 'We zijn blij met de drie punten en ik ben ontzettend gelukkig met mijn doelpunt. We hebben hier hard voor gewerkt, ook op de trainingen', reageerde Van Aanholt tegenover de BBC.

'Ik heb vorige week mijn opa verloren, en ik was heel blij dat ik voor hem kon scoren vandaag. Ik ben natuurlijk erg verdrietig om hem kwijt te raken, maar ik ben hem enorm dankbaar', aldus Van Aanholt, die zijn treffer opdroeg aan zijn grootvader door met beide vingers naar boven te wijzen.

Het was alweer de achtste Premier League-goal van Van Aanholt sinds de start van vorig seizoen. Geen enkele verdediger op het Engelse hoogste niveau deed het wat dat betreft beter. 'Hij heeft daar een geweldig gevoel voor', verklaarde manager Sam Allardyce de bijzondere scoringsdrift van de Nederlander. 'Het was een heel goede goal, maar vooral een heel belangrijke', aldus de voormalig bondscoach van Engeland.

Dankzij de treffer van Van Aanholt verlaat Palace namelijk in ieder geval voor een dag de degradatieplaatsen. De ploeg van Allardyce staat nu zeventiende met evenveel punten als nummer zestien Middlesbrough. Leicester, dat nu achttiende staat, kan daar maandag weer overheen, als The Foxes winnen van Liverpool.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.