Matchwinner Seuntjens moet broer Mats opvrolijken

Het duel tussen NAC Breda en VVV-Venlo van vrijdagavond was ook het duel tussen Mats en Ralf Seuntjens. De oudste broer zorgde in het Rat Verlegh Stadion voor de overwinning van de bezoekers: 0-1.

In de veertiende minuut maakte Ralf het enige doelpunt van de wedstrijd. 'Het was een goede actie van Leandro Resida en ik doe net alsof ik naar de tweede paal ga', blikt de aanvaller van VVV terug tegenover FOX Sports. 'Daarna kom ik naar de eerste paal, Luis Pedro is me kwijt en ik schiet hem onder Jelle ten Rouwelaar door. Hij raakt hem half, maar hij ging erin. Een prachtig gevoel voor mij.'

Eigenlijk had de oudste Seuntjens nog een keer moeten scoren. 'Die penalty mocht er inderdaad wel in', aldus Ralf, die Mats in de extra speeltijd ook zag scoren. Het doelpunt werd echter terecht afgekeurd vanwege buitenspel. De aanvaller van NAC was zeer aangedaan door de nederlaag. 'Ik weet even niet wat ik moet zeggen', reageert de jongste Seuntjens. 'Het is een hele dure nederlaag.'

'Ik denk dat we genoeg kansen hebben gecreëerd om een doelpunt te maken', vervolgt Mats. 'Zij doen het met hun eerste kans wel. Na de tegengoal waren we even van slag, maar ik denk dat we in de tweede helft volle kracht hebben gegeven om nog iets te forceren. Ik heb de kwetsbaarheid van vorige wedstrijden vandaag niet gezien. Natuurlijk baal ik ook van mijn eigen prestatie. Van mij mag je meer verwachten.'

'Het leefde wel in de familie, we hebben ook veel contact gehad', gaat de matchwinner verder. 'Het zal straks bij mij nog wel vreugde zijn. Bij Mats wat minder natuurlijk. Bij NAC moest tachtig procent ook wel van hem komen, vind ik. Die hebben ons wel in de kaart gespeeld daarmee. Maar ik denk dat we Mats nu eerst wat moeten opvrolijken.'

Bij een overwinning kon het NAC Breda van Mats het VVV-Venlo van Ralf op de ranglijst passeren, maar nu is het verschil tussen de nummer vijf en zes in de Jupiler League vier punten.