Matchwinner Robben: 'We kunnen niet altijd top zijn'

Arjen Robben heeft geen zorgen over de zwakke tweede helft van Bayern München tegen Hertha BSC: 'Dat gebeurt nu eenmaal.'

In de eerste helft was Bayern heer en meester in Berlijn. De succesformatie van trainer Pep Guardiola stond Hertha voor rust geen schot toe en kwam op een 1-0 voorsprong, dankzij een treffer van Robben. Na de hervatting haperde de Bayern-machine echter, al kwam de zege nauwelijks in gevaar.

'Een 1-0 overwinning, dat gebeurt nu eenmaal', was Robben op de clubwebsite nuchter. 'We kunnen niet altijd top zijn. De tweede helft was niet goed, maar we hebben drie punten. Over en sluiten!'

Guardiola was kritischer over de prestatie van Bayern. 'Na rust zijn we er niet meer in geslaagd onze speelstijl uit te voeren. Dat is altijd gevaarlijk bij een 1-0 tussenstand. Misschien waren de spelers na het duel met Manchester City (3-2 verlies) een beetje moe. De tweede helft biedt ruimte voor verbetering.'

Luhukay
Opponent Jos Luhukay constateerde dat Hertha een kans op een stunt had gemist. 'In de eerste helft hadden we het heel erg lastig. We kwamen niet in ons spel en konden Bayern niet in verlegenheid brengen. Na rust was de wedstrijd gelijkwaardiger. Wij kregen met John Brooks een grote mogelijkheid op de gelijkmaker, maar dat was ons helaas niet gegund', besloot de Hertha-coach.