Matchwinner Nijland vergroot zorgen bij Vitesse

Vitesse is er opnieuw niet in geslaagd de volle winst te pakken in de Eredivisie. Op bezoek bij het nog altijd ongeslagen PEC Zwolle gingen de Arnhemmers in de slotfase onderuit dankzij matchwinner Stef Nijland: 2-1.

Tijdens de seizoenouverture tegen Ajax ging Vitese met 4-1 onderuit, terwijl het tweede duel in eigen huis tegen SC Cambuur met 2-2 gelijk gespeeld werd. Overigens, de laatste zege van Vitesse dateert van 8 maart op bezoek bij NAC Breda (2-1).

Voor de rust was Vitesse heer en meester in Zwolle, al was dat niet terug te zien in het aantal uitgespeelde kansen. De ploeg van trainer Peter Bosz domineerde in balbezit, maar kwam niet verder dan één doelpunt. Een gelukkige treffer. Na ruim twintig minuten opende Davy Pröpper de score.

De aanvallende middenvelder haalde uit van afstand, maar zag zijn inzet via Maikel van der Werff van richting veranderd worden. Hierdoor was PEC-doelman Diederik Boer volkomen kansloos en Van der Werff opnieuw ongelukkig. Eerder deze week miste de centrale verdediger tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Sparta Praag vanaf elf meter.

Daarmee leek Van der Werff de schlemiel van de week te worden. Tot de 65ste minuut. Zwolle, in de eerste helft mak en zoekende, deed na de rust waar het goed in is. Met goed combinatievoetbal drong de ploeg van trainer Ron Jans aan en drukte dat na ruim een uur uit in cijfers.

Uit de directe vrije trap van Van der Werff kwam Zwolle op gelijke hoogte en rook het bloed. Goede kansen via Jesper Drost, Jody Lukoki en de ingevallen Stef Nijland gaven Zwolle al snel het idee dat er meer te halen was. Vlak voor tijd was het raak. Op aangeven van Lukoki bepaalde Nijland de eindstand: 2-1. Daarmee blijft Zwolle ongeslagen aan kop, terwijl Vitesse na drie duels op één punt blijft staan.