Matchwinner De Leeuw: 'Iedereen heeft verloren vandaag'

Hoewel FC Groningen thuis met 1-0 won van Willem II was doelpuntenmaker Michael de Leeuw ontevreden, net als zijn trainer Erwin van de Looi.

Een benutte penalty van De Leeuw in de 31ste minuut zorgde in de Euroborg voor een spaarzaam moment van opwinding. 'Het was een heel saaie wedstrijd, ook voor het publiek', erkende De Leeuw tegenover FOX Sports. 'Eigenlijk hebben we helemaal niets gecreëerd, maar dat geldt ook voor Willem II. Ik denk dat iedereen verloren heeft vandaag. We moeten deze wedstrijd snel vergeten en blij zijn met de drie punten.'

Ook Van de Looi was alles behalve tevreden. 'We hebben vandaag ondermaats gespeeld. We liepen niet bepaald over van zelfvertrouwen. De opbouw was traag en daardoor creëerden we weinig kansen. Ik ben blij met de drie punten, maar niet met de uitvoering.'

Strafschoppen
'Ik baal ervan dat wij de eerste helft op tachtig procent speelden', sprak Willem II-trainer Jurgen Streppel. 'Na rust zijn we eerder druk gaan zetten. Toen waren we ook beter aan de bal, alleen moet je de kansen afmaken. Ik denk dat een gelijkspel zeker verdiend was geweest. Bovendien vind ik dat wij twee strafschoppen hadden moeten krijgen.'

De coach doelt daarmee op een vermeende handsbal van Tom Hiariej en een botsing tussen Eric Botteghin en Ben Sahar. Beide incidenten werden niet bestraft door scheidsrechter Bas Nijhuis. Na een overtreding van Jerson Cabral kreeg FC Groningen wél een penalty, wat De Leeuw in staat stelde zijn ploeg naar de zege te schieten.