Matchwinner Boymans: 'Mensen onderschatten mij'

Reacties

Ruud Boymans beleefde een droomstart in het shirt van FC Utrecht met de winnende treffer tegen FC Groningen (1-0). De pas herstelde spits hunkerde naar zijn debuut, al nam de druk op zijn schouders wel toe in de afgelopen weken.

Matchwinner Boymans: 'Mensen onderschatten mij'

FC Utrecht maakte in de eerste vijf wedstrijden evenveel treffers. Leon de Kogel (inmiddels vertrokken naar Almere City FC), Nacer Barazite en Rubio Rubin mochten het bij afwezigheid van Boymans laten zien, maar wisten trainer Robbie Alflen niet te overtuigen.

De roep om Boymans werd daarom steeds groter, waardoor de druk toenam voor de nieuwkomer. 'Ik had het gevoel dat er wonderen verwacht werden. Maar aanvoerder Willem Jansen en de trainer stelden mij gerust, waardoor de druk afnam', zegt Boymans in gesprek met FOX Sports. 'Maar ik snakte wel naar mijn debuut. Helemaal mooi dat het plaats heeft in De Galgenwaard en dat ik de winnende goal maak', aldus Boymans, die pas hersteld is van een schouderblessure.

De van Willem II overgekomen aanvaller staat niet bepaald te boek als een snelle counterspits, maar bewees in Utrecht het tegendeel na een lange pass van Tommy Oar. 'Mensen onderschatten mij, maar ik scoor ook regelmatig uit een dieptepass', zegt Boymans. 'Ik ben niet de snelste en moet het eigenlijk hebben van voorzetten vanaf de zijkant. Maar als ik eenmaal op snelheid ben, ben ik lastig in te halen. En daar is deze treffer een mooi voorbeeld van.'

Druk
Ook trainer Robby Alflen was gelukkig met het debuut van Boymans. 'De druk nam toe op Boymans. Ik voelde dat de fans naar hem hunkerden en dat leefde ook in de spelersgroep. Dus het is wel prettig dat juist Ruud hem maakt', aldus Alflen, die behalve Boymans ook doelman Robbin Ruiter roemde. 'Echt een fantastische redding van Robbin bij de strafschop.'

Over het resultaat tegen FC Groningen is de coach van de Domstedelingen duidelijk. 'Ik vind het een terechte zege en dat wij de betere ploeg waren. Tot aan het doelpunt van Boymans kwamen wij niet in de problemen. Daarna hebben we niet meer gevoetbald', besluit Alflen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.