Matchfixing-verdachte Conrad vertrekt als preses van Nîmes

Reacties

De van matchfixing verdachte Jean-Marc Conrad heeft besloten op te stappen als voorzitter van Olympique Nîmes. Conrad werd donderdag op non-actief gezet door de Franse justitie, die tevens een gerechtelijk vooronderzoek heeft opgestart naar de praktijken van Conrad en vijf andere verdachten.

Matchfixing-verdachte Conrad vertrekt als preses van Nîmes

'Ik heb dit besluit zonder enige vorm van dwang genomen, ik doe dit puur om de belangen van mijn club te beschermen', verklaarde Conrad zijn vertrek bij de Franse Ligue 2-club, die inmiddels heeft aangekondigd binnen vijf dagen een nieuwe preses te zullen aanstellen en met de Franse bond om tafel te gaan om de toekomst van Nîmes veilig te stellen.

Nîmes kwam in opspraak, omdat Conrad samen met Caen-voorzitter Jean-François eind vorig seizoen een gelijkspel tussen hun twee clubs zou hebben bekokstoofd, waardoor Caen promotie naar de Franse Ligue 1 veilig stelde. Ook werden vier andere betrokkenen in de mogelijk veel omvattende matchfixingzaak deze week verhoord door de politie. Onder hen Serge Kasparian, grootaandeelhouder van Nîmes, die een centrale rol lijkt te hebben gespeeld.

Frankrijk werd dinsdag opgeschrikt door de matchfixingzaak, nadat transcripten van enkele uitgelekte telefoongesprekken waren uitgelekt. Nîmes zou behalve de wedstrijd tegen Caen ook die tegen Dijon (5-1 nederlaag) en Bastia (0-0) hebben gefixt. Franse media reageerden geschokt op de arrestaties en spraken de vrees uit dat dit het grootste schandaal kan worden dat het Franse voetbal ooit getroffen heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.