'Matchfixingschandaal rond Willem II breidt zich uit'

Reacties

Het matchfixingschandaal rondom Willem II is groter dan vooralsnog werd aangenomen. Zeker vijf wedstrijden van de Tilburgers in het seizoen 2009/10 zouden gemanipuleerd zijn.

'Matchfixingschandaal rond Willem II breidt zich uit'

Dat meldt de Volkskrant op basis van e-mails tussen een matchfixer en Ibrahim Kargbo (foto). De voormalige middenvelder van Willem II en de matchfixer spreken over de uitduels van de Tilburgers met FC Utrecht (1-0), Sparta Rotterdam (2-1) en NAC Breda (4-0).

Over de uitwedstrijden, die eerder al bekend waren, tegen de topclubs Ajax (4-0) en Feyenoord (1-0), wordt in de mails niet gesproken. Overigens zou niet alleen Kargbo betrokken zijn. In een mail uit 2009 werd gesproken over de aanvoerder, dat was destijds Maikel Aerts. Maar die ontkent met klem dat hij is omgekocht. Per wedstrijd, die de spelers in 2009 manipuleerden, kregen ze samen zo'n honderdduizend euro.

Uit de e-mails zou ook blijken dat Kargbo in 2008 al is betaald om het bekerduel met Roda JC Kerkrade (beelden hieronder) te manipuleren. Volgens bronnen heeft de fixer enkele dagen na die wedstrijd een klein bedrag overgemaakt aan Kargbo. De betaling was lager dan de vergoeding die hij normaal gesproken ontving na gemanipuleerde duels, mogelijk omdat de middenvelder door een blessure niet meedeed.

De KNVB laat weten dat de waarheid hoe dan ook achterhaald moet worden. 'Als we nu over zes wedstrijden horen, zijn dat er zes te veel', laat een woordvoerder weten. 'De voetbalsupporters moeten erop kunnen vertrouwen dat wat ze zien echt is. Als dat niet het geval is geweest, moet ze dat ook eerlijk worden verteld.'

Opvallend
Naast Kargbo en Aerts zijn ook Sergio Zijler en Jens Janse, destijds actief bij Willem II, recentelijke in opspraak geraakt. Zijler werd in maart uit de selectie van het Roemeense Cluj gezet op verdenking van het gokken op voetbalwedstrijden, terwijl Janse officieel verdachte is in een grote Italiaanse matchfixingzaak rondom Ternana.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.