Matavz tekent voor vijf jaar, PSV verdient aankoopsom terug

Reacties

Tim Matavz (25) is medisch goedgekeurd door FC Augsburg en tekent er een contract voor vijf jaar. De aanvankelijke transfersom bedraagt om en nabij de vier miljoen euro.

Matavz tekent voor vijf jaar, PSV verdient aankoopsom terug

Dat bedrag kan echter nog oplopen door prestatiebonussen die in de overeenkomst zijn opgenomen. Tevens heeft technisch manager Marcel Brands van PSV een doorverkooppercentage bedongen bij de Duitse club, waar ook WK-ganger Paul Verhaegh onder contract staat. Zodoende zal PSV het bedrag waarvoor het Matavz in 2011 overnam van FC Groningen (iets meer dan vijf miljoen euro) ongeveer terugverdienen.

Rubin Kazan
Matavz leek afgelopen winter al op weg naar een nieuwe club. Destijds ketste een overgang naar het Russische Rubin Kazan op het laatste moment af. De Russen verbraken op het laatste moment een akkoord. De medische keuring gooide roet in het eten.

Een onafhankelijke Duitse arts oordeelde dat de knie van de Sloveen niet geschikt was om direct in actie te komen. Dat was geen vreemd oordeel, omdat Matavz een paar weken eerder een knieoperatie had ondergaan. Een onafhankelijke arts uit Nederland oordeelde dat er geen enkele reden tot zorg was, maar die diagnose werd door Rubin Kazan genegeerd. PSV, dat ruim acht miljoen euro zou verdienen, heeft de zaak bij de UEFA aangekaart.

Ook het kamp-Matavz liet het daar niet bij zitten. 'We willen het verschil tussen zijn PSV-salaris en wat hij bij Rubin zou verdienen als schadevergoeding', vertelde Matavz' zaakwaarnemer Henk van Ginkel onlangs al aan VI.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.