Matavz scoort tijdens zege op Oranje-opponent Turkije

Turkije heeft in de Schüco Arena in Bielefeld de vriendschappelijke interland tegen Slovenië verloren (0-2). PSV-spits Tim Matavz nam een van de treffers voor zijn rekening.

Drie dagen na het 3-3 gelijkspel tegen Letland startte bondscoach Abdullah Avci van Turkije zonder sterspeler Burak Yilmaz, die pas na een uur zijn opwachting mocht maken. Op dat moment leidde Slovenië al, door een doelpunt van Milivoje Novakovic in de elfde minuut.

In de 65ste minuut bepaalde Matavz, zeven minuten nadat hij was ingevallen,de eindstand op 0-2. Het betekende zijn tiende doelpunt in het nationale elftal van Slovenië, de 24-jarige aanvaller had daar 22 interlands voor nodig.

Negen minuten voor tijd kreeg ook Oguzhan Özyakup nog speeltijd aan de kant van Turkije. De in Zaandam geboren middenvelder, die namens Nederland jeugdinterlands speelde, had dinsdag tegen Letland zijn debuut gemaakt. Hij kon niet voorkomen dat Turkije - een van de tegenstanders van Oranje in Groep D van de WK-kwalificatiecampagne - verloor.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.