Mata houdt Van Gaal niet verantwoordelijk voor koopwoede

Reacties

Het is niet terecht dat Louis van Gaal wordt gezien als grote roerganger van de renovatie van Manchester United. Het stond namelijk al vóór Van Gaals komst naar Old Trafford vast dat de selectie volledig over de kop zou gaan, stelt Juan Mata.

Mata houdt Van Gaal niet verantwoordelijk voor koopwoede

Het totale bedrag dat Van Gaal uitgaf aan nieuwe spelers benadert inmiddels de 300 miljoen euro. Maar het is niet de Nederlander die de drijvende kracht is achter al die aankopen, want het initiatief voor de ingrijpende veranderingen in de selectie komt van Manchester United zelf.

Dat zegt Mata (27), die in januari 2014 door Van Gaals voorganger David Moyes werd weggeplukt bij Chelsea. De beleidsbepalers van United vertelden Mata destijds dat zijn komst een intocht van spelers zou inluiden. 'Ze zeiden tegen me dat ik de eerste aankoop zou worden in een reeks en dat mijn komst daarom heel belangrijk was', aldus de aanvallende middenvelder.

Dat United na het ontslag van Moyes in het voorjaar van 2014 en de komst van Van Gaal enkele maanden later doorging met het uitgeven van enorme transfersommen (zie onder), kwam voor Mata dan ook niet als verrassing. 'Ik wist dat de club dergelijke aankopen ging doen', vervolgde de ex-speler van Valencia.

Hoewel de koophonger van United nog niet gestild is - Van Gaal zei deze week dat hij nog twee aankopen wil doen - denkt Mata dat de focus nu vooral op het trainingsveld moet komen te liggen. 'Het draait niet allemaal om het doen van aankopen. Het is belangrijker om goed te voetballen en met goed voetbal prijzen te pakken.'

Aankopen Van Gaal bij Manchester United
Naam Bedrag
Ángel Di María (Real Madrid) 75 miljoen
Luke Shaw (Southampton) 37,5 miljoen
Ander Herrera (Athletic de Bilbao) 36 miljoen
Morgan Schneiderlin (Southampton) 35 miljoen
Memphis Depay (PSV) 27,5 miljoen
Marcos Rojo (Sporting Lissabon) 20 miljoen
Bastian Schweinsteiger (Bayern München) 20 miljoen
Matteo Darmian (Torino) 18 miljoen
Daley Blind (Ajax) 17,5 miljoen
Radamel Falcao (AS Monaco) 7,6 miljoen (huursom)
Totaal 294,1 miljoen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.