Mata bezorgt Chelsea zege op bezoek bij Tottenham

Chelsea heeft drie punten overgehouden aan een zeer vermakelijke wedstrijd op bezoek bij Tottenham Hotspur. In Noord-Londen lag het tempo van de wedstrijd hoog en trok het elftal van manager Roberto Di Matteo aan het langste eind (2-4).

William Gallas was in de vierde minuut dicht bij de openingstreffer, maar raakte de bal volledig verkeerd, waardoor Chelsea met de schrik vrij kwam. In de achttiende minuut kwamen de bezoekers op voorsprong door een snoeihard schot van Gary Cahill.

Het spel golfde in rap tempo op en neer, waardoor beide ploeg tal van kansen kregen. Tottenham mocht doelman Brad Friedel dankbaar zijn. De Amerikaanse sluitpost voorkwam met knappe reddingen een tweede goal van The Blues.

Tottenham kwam na de rust gretig de kleedkamers uit. Het resulteerde direct in de gelijkmaker. Een voorzet van Jan Vertonghen, die op de linksbackpositie een sterke wedstrijd speelde, werd door Gallas binnengekopt: 1-1.

Nog geen tien minuten later mochten de thuissupporters op White Hart Lane opnieuw juichen. Met een harde voorzet bediende Aaron Lennon Jermain Defoe voor de 2-1. De ploeg van manager André Villas-Boas hield de voorsprong twaalf minuten vol, totdat Mata met een droog schot de gelijkmaker voor zijn rekening nam: 2-2.

Direct na het doelpunt van Mata liet Spurs weer van zich horen. Een fraai afstandsschot van Jermain Defoe werd op siervolle wijze gered door Cech. Hoe snel de bal er aan de andere kant weer in lag was typerend voor het snelle spel van de wedstrijd. In de zeventigste minuut maakte Mata zijn tweede van de middag: 2-3.

Uiteindelijk bracht Daniel Sturridge Tottenham de nekslag toe, door de eindstand met een intikker op 2-4 te bepalen. Zodoende blijft Chelsea ongeslagen koploper in de Premier League. Tottenham Hotspur staat zeven punten achter de lijstaanvoerder. Foto: VI Images