Massale ruzie maakt einde aan Montenegro - Rusland

Het EK-kwalificatieduel Montenegro – Rusland is definitief gestaakt nadat scheidsrechter Deniz Ayketin het spel in de 67ste minuut opnieuw had onderbroken wegens onrust op het veld.

Massale ruzie maakt einde aan Montenegro - Rusland

In Podgorica staakte scheidsrechter Ayketin al in de eerste minuut de wedstrijd nadat Igor Akinfeev op zijn achterhoofd was geraakt door een vuurpijl. De Russische doelman bleek na de onderbreking van ruim een half uur niet meer verder te kunnen vanwege een hersenschudding.

Na de hervatting ging het in de 66ste minuut opnieuw mis. Op de gemiste strafschop van de Russische aanvoerder Roman Shirokov volgde een massale knokpartij tussen de spelers. Op last van Ayketin gingen beide ploegen opnieuw naar de kleedkamer, omdat het ook op de tribunes zeer onrustig was geworden.

De wedstrijd werd niet meer hervat. Onduidelijk is wat de gevolgen zullen zijn en wanneer en of het duel nog wordt uit- danwel overgespeeld. Zonder twijfel zullen de taferelen onderwerp van gesprek zijn bij de UEFA-tuchtcommissie. Montenegro moet rekening houden met een zware sanctie.

Het wangedrag van vanavond is al het derde incident in deze EK-kwalificatie, waarbij een land uit voormalig Joegoslavië betrokken is. Ook bij Servië-Albanië en Italië-Kroatië werd de wedstrijd onderbroken vanwege ongeregeldheden. De UEFA heeft laten weten eerst het rapport af te wachten alvorens met meer informatie te komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen