Martins vertrekt na zeven maanden alweer bij Levante

Obafemi Martins is niet langer speler van Levante. De Nigeriaanse aanvaller tekent naar verwachting spoedig een contract bij het in de Major League Soccer uitkomende Seattle Sounders.

Martins vertrekt na zeven maanden alweer bij Levante

De afgelopen dagen liet Martins (28) de training bij Levante al aan zich voorbijgaan. De aanvaller had een clausule in zijn tot medio 2014 lopende contract, waarin stond dat hij tegen een bedrag van drie miljoen euro de club mocht verlaten.

Seattle zou een officieel bod voorbereiden, maar Martins was de club voor. Hij legde hoogstpersoonlijk de drie miljoen euro neer bij de Spaanse voetbalbond om de overzeese transfer te bespoedigen.

Een soortgelijk scenario voltrok zich afgelopen zomer rondom de transfer van Javí Martinez van Athletic Bilbao naar Bayern München. De Beierse club betaalde de transfersom aan de Spaanse bond, die het geld op haar beurt overmaakte aan Bilbao.

Het dienstverband van Martins met de opponent van FC Twente in de groepsfase van de Europa League duurde zeven maanden. In die tijd kwam hij tot 22 competitiewedstrijden en zeven treffers.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen