Martins Indi: 'Zo'n overmacht niet eerder tegengekomen'

Voor Bruno Martins Indi was het een avond om heel erg snel te vergeten. De Nederlander ging met FC Porto keihard onderuit bij Bayern München (6-1) en baalde na afloop behoorlijk.

Na de 3-1 zege in eigen huis leek de weg richting de halve finale van de Champions League namelijk helemaal geen onbegaanbare. Nog binnen een half uur stond het dinsdag echter 3-0 voor de Duitsers, de ruststand was zelfs 5-0. In de tweede helft vond Bayern het welletjes, waardoor Porto nog iets kon terugdoen. Voor een plek bij de laatste vier was het echter niet meer genoeg.

'Natuurlijk zijn we teleurgesteld: we verliezen met een groot verschil en zijn uitgeschakeld', treurde Martins Indi na afloop dan ook tegenover de NOS. 'In de eerste helft verloren we iets te veel duels en kwamen we niet echt in ons spel. Zij straften dat direct af ', legde hij de vinger op de zere plek. 'De eerste helft van Bayern was heel goed.'

Gevraagd of hij ooit zo'n overmacht had meegemaakt, moest de verdediger even nadenken. 'Dit ben ik nog niet echt eerder tegengekomen', sprak hij. Op 24 oktober 2010 viel BMI evenwel na 35 minuten in tijdens PSV - Feyenoord. Het stond op dat moment 1-0. Na een eigen goal van Martins Indi (2-0) liep PSV uiteindelijk uit naar 10-0.

Toch zag hij nog wel een lichtpuntje in de duisternis in aanloop naar de Portugese topper tegen Benfica van komende zondag. 'In de tweede helft hebben we onze rug een beetje gerecht, daarop moeten we voortborduren.' Vijf wedstrijden voor het einde bedraagt de achterstand van nummer twee Porto op koploper Benfica drie punten, Martins Indi en Co komen bij een overwinning langszij.