Martins Indi: 'We moeten leren om onze kop erbij te houden'

FC Porto heeft dinsdagavond in eigen huis goede zaken gedaan tegen Athletic de Bilbao. De Portugezen hadden daar echter wat geluk bij nodig, omdat het schot van Ricardo Quaresma met enig fortuin onder de handen van doelman Gorka Iraizoz doorging, maar dat deed voor Bruno Martins Indi niets af aan de zege.

'Als je deze wedstrijden ook kunt winnen, zegt dat een hoop over de mentaliteit van onze ploeg', meende de verdediger, die dinsdagavond in het groepsduel van de Champions League negentig minuten lang op het veld stond, na afloop van de 2-1 overwinning.

Vertrouwen
'Dit is goed voor het onderlinge vertrouwen, want het was een erg moeilijke wedstrijd. En door deze wedstrijden te spelen, wordt het team alleen maar sterker', sprak hij op de clubwebsite. 'We moeten alleen nog leren om onze kop erbij te houden. In de eerste helft domineerden we namelijk de wedstrijd, in de tweede helft gaven we het weg aan Athletic. Dat moet beter.'

Desalniettemin staat FC Porto fier bovenaan in Groep H. Dankzij de gelukkige overwinning van dinsdagavond heeft de ploeg van trainer Julen Lopetegui na drie speelronden zeven punten. Shakhtar Donetsk is de naaste achtervolger met vijf behaalde punten.