Martins Indi vestigt negatief record met rode kaart

Reacties

Bruno Martins Indi mag zich - ongewild - recordhouder noemen in het Nederlands elftal. De verdediger van FC Porto kreeg in de 33ste minuut van het duel met IJsland zijn tweede directe rode kaart als international. Dat aantal haalde geen enkele andere Oranje-speler.

Martins Indi vestigt negatief record met rode kaart

Martins Indi ontving de rode kaart na een slaande beweging in een duel met IJsland-spits Kolbeinn Sigthórsson. Daardoor moest de ploeg van de debuterende bondscoach Danny Blind met tien man verder in het EK-kwalificatieduel.

De 32-voudig international moest al eerder in zijn interlandcarrière het veld ruimen na een directe rode kaart. Bijna exact een jaar geleden, 4 september 2014 in het oefenduel met Italië (2-0 verlies), moest hij naar de kant nadat hij Simone Zaza in het strafschopgebied naar de grond had gewerkt. Ironisch genoeg was het treffen met de Italianen de eerste wedstrijd onder bondscoach Guus Hiddink; Blind stond tegen IJsland voor het eerst langs de lijn als eindverantwoordelijke.

De absolute recordhouder qua uitsluitingen in Oranje is nog altijd Edgar Davids. Hij werd liefst drie keer van het veld gestuurd als international. Hij kreeg in 1999 twee keer geel in het vriendschappelijke duel met Argentinië en direct tijdens de oefentrip naar Brazilië, waarna hij vier jaar later in het EK-kwalificatieduel in en met Tsjechië al binnen een kwartier tegen twee gele kaarten aanliep.

Martins Indi evenaarde John Heitinga en Phillip Cocu, die beiden eveneens twee keer rood zagen in Oranje. Heitinga kreeg zowel tijdens het EK van 2004 (tegen Tsjechië) als in de WK-finale van 2010 (Spanje) twee keer geel. Cocu moest voortijdig van het veld tegen België (2003, tweemaal geel) en Andorra (2005, direct rood).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.