Martins Indi: 'Als linksback moet ik anders denken'

Reacties

Bruno Martins Indi kan zich gaan opmaken voor zijn officiële debuut in de Champions League. De 22-jarige verdediger won dinsdagavond met FC Porto ook de return van Lille (2-0). Wel liet trainer Julen Lopetegui hem opdraven als linksback, nadat Alex Sandro vlak voor rust was uitgevallen met een blessure.

Martins Indi: 'Als linksback moet ik anders denken'

Door de aanwezigheid van de Braziliaanse international kan Martins Indi zich bij zijn nieuwe club in principe richten op een plek in het centrum. Bij Feyenoord was dat de laatste jaren wel anders, omdat trainer Ronald Koeman vaak ook Joris Mathijsen centraal achterin opstelde, vaak tot onvrede van Martins Indi, die bij het Nederlands elftal wél in het centrum speelde.

De Oranje-international sprak zijn ongenoegen daarover echter nooit publiekelijk uit. Dat deed hij ook dinsdagavond na het bereiken van het miljoenenbal niet. 'Het is belangrijk om met mijn multifunctionaliteit het team meer opties te bieden', vertelt hij op de clubwebsite. 'Het wegvallen van Alex Sandro vergde wel een andere manier van denken, maar ik ben er inmiddels aan gewend om op de flank te spelen.'

Met BMI als linksback liep Porto in de tweede helft uit naar een comfortabele 2-0 zege, dankzij treffers van Brahimi en Jackson Martínez. 'We speelden erg goed', zag Martins Indi. 'Hoewel het in de passing niet altijd even goed verliep, kregen we meer controle toen we scoorden. En daar ben ik blij om, want Lille is een goed team waartegen het lastig was ons te kwalificeren. Maar Porto hoort thuis in de Champions League.'

En daarmee slaat Martins Indi de spijker op zijn kop, want De Draken misten slechts drie van de voorgaande 22 CL-jaargangen en wonnen in twee van de seizoenen waarin ze ontbraken bovendien de UEFA Cup/Europa League. Bekijk hier hoe Porto, met Martins Indi dus gedeeltelijk als linksback, van Lille won.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.