Martino stelt welzijn Messi boven commercieel belang

Reacties

De fans van El Salvador zagen verliezend WK-finalist Argentinië met 2-0 winnen, maar de grote publiekstrekker ontbrak in de vriendschappelijk interland. Lionel Messi kon volgens bondscoach Gerardo Martino écht niet in actie komen.

Martino stelt welzijn Messi boven commercieel belang

En dat terwijl zijn aanwezigheid uit commercieel oogpunt juist zeer belangrijk was. Messi hield aan de topper van vorige week tegen Real Madrid (2-1 zege Barcelona) een voetblessure over, maar zou volgens de verwachtingen en naar aanleiding van medische tests gewoon in actie komen.

Zover kwam het niet, tot grote teleurstelling van de aanwezige supporters in Landover. 'Qua conditie was het gewoon niet mogelijk', zei Martino na afloop. 'De eerste dag trainde Messi goed, de dagen daarna voelde hij zich niet helemaal comfortabel. We moeten voorzichtig zijn. Het publiek wil hem natuurlijk altijd zien spelen, maar dat was dit keer gewoon niet mogelijk.'

Argentinië won de vriendschappelijke interland uiteindelijk met 2-0 dankzij een eigen doelpunt van Nestor Renderos en een treffer van debutant Federico Mancuello, aanvallende middenvelder van het Argentijnse Independiente. Op 1 april wacht het volgende oefenduel, dan met Ecuador. Of Messi dan wel in actie zal komen, is nog niet bekend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.