Martínez: 'Zeker van finale geweest als 't Barça niet was'

Spanjaard Javi Martínez wist wat hem te doen stond en dus was hij niet verbaasd over de grote zege tegen Barcelona. Voor de middenvelder van Bayern München (op de foto in duel met Gerard Piqué) had de 4-0 winst in de halve finales van de Champions League een extra betekenis: het was zijn eerste zege ooit op de Catalanen.

Martínez: 'Zeker van finale geweest als 't Barça niet was'

In al zijn jaren bij Athletic de Bilbao (2006-2012) stapte hij nooit als winnaar van het veld tegen Barcelona. Tot vandaag (dinsdag). 'We voelden ons op ons gemak, ook al moesten we veel rennen. De speelstijl van Barcelona dwingt je daartoe', liet de middenvelder na afloop doorschemeren. Hij is er overigens nog niet zo zeker van dat Bayern de finale haalt.

'Als dit een ander team was geweest, hadden we ons misschien op ons gemak gevoeld. Maar dit is het Barcelona dat AC Milan in Camp Nou met 4-0 versloeg (in de achtste finales na een 2-0 verlies in San Siro, red.).' Toch houdt Martínez vooral een goed gevoel over aan de wedstrijd.

'We hebben al veel goede wedstrijden gespeeld dit seizoen, dus ik weet niet zeker of dit de beste was. We wisten hoe we tegen Barcelona moesten spelen. Ze hebben erg weinig kansen gehad terwijl het middenveld in onze handen was. We hebben ze ervan weerhouden veel rond te spelen en gebruik gemaakt van dode spelsituaties.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's