Martial begint bij United aan bonus-jacht AS Monaco

Reacties

Anthony Martial kan zich na zijn tweede interland voor Frankrijk opmaken voor zijn hoofdstuk Manchester United. Zijn prestaties worden vanwege de hoge bonussen met extra aandacht gevolgd vanuit Monaco.

Martial begint bij United aan bonus-jacht AS Monaco

Manchester United betaalde op de laatste dag van de transferperiode vijftig miljoen euro om zich te verzekeren van Martial. De negentienjarige aanvaller werd daarmee met afstand de duurste tiener in de voetbalhistorie. Zijn prijs kan nog veel verder stijgen, als hij de hoge verwachtingen inlost.

'De transfersom is tachtig miljoen euro, maar in dat bedrag zijn de bonussen opgenomen die zeer realistisch zijn', zei AS Monaco-voorzitter Vadim Vasilyev. De Monegasken kunnen dertig miljoen tegemoet zien als Martial de gestelde doelen bereikt.

L'Équipe heeft die afspraken op een rijtje gezet en bekeken hoe realistisch die zijn. De eerste van de drie, allen goed voor tien miljoen euro, lijkt inderdaad een haalbare kaart. Het is waarschijnlijk eerder de vraag wanneer dan of Martial deze target haalt. Zeker omdat Louis van Gaal hem vooral ziet als centrumspits.

Voor de zomer van 2019, als zijn huidige contract afloopt, moet de aanvaller namelijk in competitieve duels voor United 25 keer hebben gescoord. Sinds 2004 hebben dertien spelers het goede voorbeeld geven, onder wie Wayne Rooney, Ruud van Nistelrooy en Louis Saha.

Een tweede afspraak behelst het aantal interlands. AS Monaco krijgt tien miljoen euro als Martial in 2019 op 25 wedstrijden voor de Franse nationale ploeg staat. De kop is er in elk geval al af. Enkele dagen na het afronden van zijn transfer naar Manchester United maakte hij zijn debuut tegen Portugal voor Les Bleus, om maandag tegen Servië zijn tweede cap te pakken.

Maar het lijkt een zwaardere kluif om ook deze target te halen. Sinds de eeuwwisseling hebben slechts negen Franse spitsen meer dan 25 interlands bij elkaar gespeeld, terwijl er aan de andere kant achttien aanvallers van Les Bleus zijn voor wie dat aantal (nog) te hoog gegrepen was.

De derde en laatste afspraak over weer een bonus van tien miljoen euro is de meest bijzondere; Martial moet in de komende vier jaar in de Gouden Bal-verkiezing een plaats in de toptien bemachtigen. De laatste tien jaar slaagden slechts drie Fransen daarin: Thierry Henry, Franck Ribéry en Zinedine Zidane.

Manchester United was wat aanvallers betreft sinds 2005 beter vertegenwoordigd. Mede dankzij twee keer Robin van Persie (2012 en 2013) kwam de Engelse club acht keer voor in de toptien van de Gouden Bal-verkiezing.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.