Martens bezig aan zijn laatste maanden in Alkmaar

AZ en Maarten Martens gaan na acht seizoenen uit elkaar. De Alkmaarse club heeft wel hoop dat trainer Dick Advocaat gaat bijtekenen.

Martens bezig aan zijn laatste maanden in Alkmaar

Martens heeft zijn zinnen gezet op een nieuw avontuur en gaat daarom zijn aflopende contract niet verlengen. AZ ziet af van pogingen om de Belgische middenvelder te overtuigen alsnog zijn verblijf in Alkmaar te verlengen.

In navolging van Martens gaat Jóhann Berg Gudmundsson zijn aflopende verbintenis bij AZ niet verlengen. De IJslandse aanvaller, die 2009 in Alkmaar neerstreek, is naar eigen zeggen ook toe aan een nieuwe uitdaging.

AZ gaat wel in gesprek met Advocaat over een langer dienstverband. De Hagenaar keerde als vervanger van de ontslagen Gertjan Verbeek terug in Alkmaar. Aanvankelijk leek hij gehaald als een tussenpaus, maar dat idee is veranderd.

Volgens technisch directeur Earnest Stewart is AZ allerminst kansloos Advocaat langer aan zich te binden. 'Hij heeft niet gezegd dat hij niet verder wilde. Da's ook een teken. We gaan op het trainingskamp in Spanje met elkaar om de tafel zitten en dan zien we wel wat eruit komt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen