Marsman niet akkoord met straf, Malone mist slotduel ADO

Reacties

Nick Marsman is niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB. Die wil de FC Twente-doelman voor één wedstrijd schorsen naar aanleiding van zijn rode kaart tegen De Graafschap (2-1). ADO Den Haag-verdediger Dion Malone heeft zijn straf wel geaccepteerd.

Marsman niet akkoord met straf, Malone mist slotduel ADO

Marsman liet zaterdagavond al blijken dat hij het niet eens was met de beslissing van scheidsrechter Ed Janssen om hem van het veld te sturen, nadat hij de doorgebroken Nathan Kabasele had gevloerd. Janssen besloot een penalty te geven en een rode kaart te trekken, terwijl Marsman er naar zijn mening alles aan deed om de Belgische spits van De Graafschap niet te vloeren toen hij zijn doel uitkwam. Maandagavond wordt de zaak behandeld in Zeist.

Malone veroorzaakte eerder op de avond ook al een penalty door Lucas Andersen onreglementair de weg naar het doel te belemmeren. De 26-jarige rechtsback van ADO moest dat ook bekopen met een rode kaart. Omdat Malone het schikkingsvoorstel van één duel schorsing wel accepteerde, mist hij het laatste competitieduel van 2015 op bezoek bij SC Heerenveen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.