Marseille wipt weer over Ajax-opponent PSG heen

Olympique Marseille heeft de koppositie in Frankrijk weer in handen. In de slotfase ontdeed de ploeg van Marcelo Bielsa zich van Girondins Bordeaux: 3-1.

De Franse titelrace lijkt zich meer en meer toe te spitsen op een tweestrijd tussen Paris Saint-Germain en Olympique Marseille. Nadat nummer drie Olympique Lyon, nummer vijf Nantes en nummer zes Saint-Etienne dit weekend al met 0-0 gelijkspeelden, heroverde l'OM zondagavond met de overwinning op nummer vier Bordeaux de koppositie. Het nam die over van PSG, dat vrijdag met 3-2 won van Metz.

Na een 0-0 ruststand namen de bezoekers tien minuten na de pauze de leiding via Thomas Touré. Na de gelijkmaker van Mario Lemina leek het bij 1-1 te blijven, maar een rake kopbal van topscorer André-Pierre Gignac (foto) vijf minuten voor tijd zette Marseille alsnog op het goede spoor. In de extra tijd schoot Michy Batshuayi nog de 3-1, en daarmee de beslissing, binnen.

Door die overwinning is Marseille weer koploper in de Ligue 1, op één punt gevolgd door PSG. De Parijzenaars zijn dinsdag de tegenstander van Ajax in de Champions League. Lyon staat vier punten achter Marseille, gevolgd door Nantes en Bordeaux. De twee laatstgenoemde clubs hebben zeven punten minder dan de mannen van Bielsa.