Marseille wint na slippertje Rekik niet van Monaco

Drie dagen na de 2-1 zege op FC Groningen in de Europa League, heeft Olympique Marseille in de Franse Ligue 1 opnieuw niet gewonnen in het eigen Stade de Vélodrome. Ditmaal bleef AS Monaco overeind tegen de werkgever van Karim Rekik: 3-3.

Marseille had twee weken terug nog van streekgenoot Olympique Nice verloren (0-1), terwijl in de weken daarvoor Lorient (1-1) en Angers (1-2) de ploeg van trainer Míchel pijn deden. Ook nu leek een nederlaag in de maak, maar Georges-Kevin N'Koudou besliste in de 82ste minuut anders. De twintigjarige spits, die in beide duels met Groningen ook trefzeker was, scoorde uit een ogenschijnlijk als schot bedoelde voorzet van Lucas Ocampos (ex-Monaco).

Romain Alessandrini (foto) had Marseille in de twaalfde minuut ook al op voorsprong geschoten door slecht verdedigen van Monaco. Nog voor rust repareerde de ploeg van coach Leonardo Jardim de schade. Almamy Touré scoorde twee keer. De Malinese verdediger kreeg bij zijn tweede doelpunt hulp van Rekik, die uitgleed. Meteen na rust hielp de Nederlandse mandekker zijn club ook een beetje, toen hij de bal na een fout van doelman Danijel Subasic voor de voeten van Michy Batshuayi tikte: 2-2.

Twintig minuten later moest Marseille nogmaals aan de bak omdat Fábio Coentrão na zijn assist bij Monaco's eerste goal nu zelf doeltrof met een kopbal. Nadat Lucas Silva enkele minuten later Rekik – die problemen had met een contactlens – had vervangen, voorkwam N'Koudou een nieuwe nederlaag. Omdat L'OM de laatste drie uitduels wel won, staat het nog wel in de middenmoot met negentien punten. Monaco is met vijf punten meer zevende.