Marseille wint minimaal in eenzijdige topper van PSG

Op 25 oktober werd de Franse topper tussen Olympique Marseille en Paris Saint-Germain uitgesteld omdat bij een aantal spelers van de Parijzenaars Mexicaanse griep werd ontdekt. Vrijdag stonden de ploegen alsnog tegenover elkaar en was Olympique Marseille de betere ploeg en won met 1-0.

Het duel begon met tien zinderende minuten die kansen voor beide ploegen opleverden. Op het moment dat het leek dat de ploegen aan elkaar gewend waren, viel na 25 minuten de openingstreffer.

Uit een vrije trap van Fabrice Abriel kreeg Gabriel Heinze, zonder het te weten, de bal op zijn hoofd en deze verdween achter de verbouwereerde Grégory Coupet. De Argentijnse verdediger van Marseille zag de bal niet aankomen omdat een teamgenoot vlak voor hem onder de bal doorging.

Vlak voor rust hield Coupet zijn ploeg in de wedstrijd door een snoeiharde pegel van Mamadou Niang nog net op de lat te tikken. Buiten de openingsfase bleef Paris Saint-Germain tandeloos. De thuisploeg werd het vuur nauwelijks aan de schenen gelegd en mocht zichzelf alleen verwijten dat ze de wedstrijd niet al lang in het slot had gegooid.