Marseille verliest van PSG en mist Franse koppositie

Olympique Marseille heeft zondagavond verzuimd de koppositie in de Franse Ligue 1 in te nemen. De verrassende koploper Stade Brest verloor op bezoek bij Lille (zie uitslagen onderstaand), maar de Franse titelhouder vergat te profiteren. Paris Saint-Germain trok aan het langste eind: 2-1.

Paris Saint-Germain-Olympique Marseille 2-1Bij het duel tussen Paris Saint-Germain en Marseille vielen alle doelpunten voor rust. De thuisploeg kwam binnen twintig minuten op een 2-0 voorsprong. Twee keer had Nené een groot aandeel. Bij de eerste goal kon Mevlüt Erdinç de rebound binnen prikken, nadat het schot van Nené niet goed werd verwerkt door doelman Steve Mandanda.

Ook bij de 2-0 was Nené hoofdrolspeler. Hij stelde Guillaume Hoarau in staat de marge te vergroten. Vier minuten later zorgde Lucho González nog wel voor de aansluitingstreffer met een intikker, maar in de resterende 67 minuten zou niet meer gescoord worden.

Door de nederlaag blijft Marseille vierde met achttien punten uit elf duels. Stade Brest is koploper met drie punten meer, al had de ploeg daar ook een wedstrijd meer voor nodig. PSG bezet de derde positie met negentien punten uit twaalf competitieduels.

Overige uitslagen:

Lille-Brest 3-1Olympique Nice-Toulouse 0-4 RC Lens-Montpellier 2-0 AS Nancy-AS Monaco 0-4 Foto: VI Images