Marseille loopt dankzij Batshuayi uit op PSG

Dankzij een nipte overwinning op Lille is Olympique Marseille de winterstop ingegaan met een voorsprong van drie punten op nummer twee en titelhouder Paris Saint-Germain. Michy Batshuayi was goud waard voor de koploper.

Het team van trainer Marcelo Bielsa zag PSG zaterdag thuis puntenverlies lijden tegen Montpellier (0-0), waardoor Marseille een dag later kon uitlopen. Dat lukte, maar eenvoudig ging dat niet. Ook al kreeg de thuisploeg na ruim een half uur hulp van Nolan Roux, die na een hoekschop zijn eigen doelman passeerde.

Lille, dat vóór de negentiende speelronde de teleurstellende twaalfde plaats bezette, kwam in de 61ste minuut op gelijke hoogte via Idrissa Gana Gueye. Na terugleggen van Djibril Sidibé schoot hij vanaf de rand van het strafschopgebied raak.

Maar acht minuten later stond Marseille opnieuw op voorsprong. Batshuayi bleef goed op de been in de zestienmeter en schoot schitterend in de kruising. Het was pas het tweede doelpunt van de van Standard Luik afkomstige spits in de Ligue 1.

Olympique Marseille heeft door de negende thuisoverwinning op rij nu 41 punten uit negentien duels, drie meer dan Paris Saint-Germain. Lille zakt naar de dertiende plaats. De voorsprong op de achttiende positie, die aan het einde van dit seizoen degradatie betekent, is slechts twee punten.