Marseille krijgt klopt van degradatiekandidaat

Reacties

Olympique Marseille incasseerde voor de vierde keer op rij een nederlaag, waardoor het laatste sprankje hoop op de titel is vervlogen. In Marseille sloeg degradatiekandidaat Lorient genadeloos toe: 3-5.

Marseille krijgt klopt van degradatiekandidaat

Aanvaller Jordan Ayew bezorgde zijn oude club in de slotfase een kater door de 3-4 voor zijn rekening te nemen, terwijl Mathias Autret vlak daarna zelfs de eindstand bepaalde op 3-5. Olympique kwam tot twee keer toe terug van een achterstand, maar na de vierde treffer van Lorient was het definitief over.

Na een kwartier keek de Franse topclub al tegen 0-2 een achterstand aan. Ayew opende vroeg de score, terwijl François Bellugou de marge op twee zette. Door de goals van André Ayew, de broer van Lorient-spits Jordan Ayew, en Jérémy Morel kwam de thuisploeg op gelijk hoogte. Tien minuten later trok Michy Batshuayi de stand gelijk nadat Romain Philippoteaux Lorient op voorsprong had gezet.

Maar zoals eerder vermeld was het slotakkoord voor Ayew en Autret, waardoor Lorient met 5-3 won en een flinke sprong op de ranglijst maakt. De ploeg van trainer Sylvain Ripoll stond in de degradatiezone, maar klimt door de winstpartij naar de veertiende plaats in de Ligue 1. Olympique Marseille bezet plaats vier met inmiddels een achterstand van acht punten op Olympique Lyon en Paris Saint-Germain.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.