Marseille doet goede zaken ondanks persoonlijk record Balotelli

Olympique Marseille heeft zondagavond een belangrijke zege geboekt in de Franse competitie. Zonder Karim Rekik, die al weken niet bij de wedstrijdselectie zit, werd Olympique Nice in eigen huis opzij gezet: 2-1. Door de winstpartij lonkt Europees voetbal voor l'OM.

Marseille ging de wedstrijd tegen de nummer drie van de Ligue 1 in met het idee dat de vijfde plek in de competitie voor het oprapen lag. Girondins de Bordeaux verspeelde eerder in de speelronde namelijk punten. Het begin van Marseille was dan ook goed. Al na twintig minuten kopte Bafétimbi Gomis raak uit een corner voor de 1-0, wat ook de ruststand was.

Nice kwam goed uit de kleedkamer. Via een ingestuurde vrije trap kwam het vijf minuten in het tweede bedrijf op gelijke hoogte met Marseille. Een vrije trap werd richting de tweede paal geschoten, terug gekopt naar de eerste paal en daar stond Mario Balotelli vogelvrij. De Italiaanse spits tikte van dichtbij binnen voor zijn vijftiende doelpunt van het seizoen.

Voor Balotelli was zijn goal een persoonlijk record. Nooit eerder maakte hij in zijn carrière meer dan vijftien competitiegoals in één seizoen. In het seizoen 2013/14 was hij in dienst van AC Milan veertien keer trefzeker in de Serie A. De goal van Balotelli leverde Nice uiteindelijk niets op. Een kleine twintig minuten voor tijd leverde de uitploeg de bal slordig in tijdens de opbouw, waarna Patrice Evra de laatste schakel was in een vlotte aanval: 2-1.

Door de overwinning stijgt Marseille naar de vijfde plek in de Ligue 1. Aan het einde van het seizoen levert deze eindklassering een plek in de voorronde van de Europa League op. Nice blijft derde in Frankrijk en kan door de nederlaag alleen nog maar dromen van de positie van runner-up. Het verschil met nummer twee Paris Saint-Germain bedraagt met nog twee wedstrijden te gaan zes punten, koploper AS Monaco staat met een wedstrijd minder gespeeld negen punten boven Nice.