Marseille beleeft beste Franse start in ruim vijftig jaar

Met de volle winst na zes speelronden beleeft Olympique Marseille een geweldige start van het seizoen. Een niet-voorziene ontwikkeling voor de negenvoudig kampioen van Frankrijk.

Marseille beleeft beste Franse start in ruim vijftig jaar

Want na het dramatische afgelopen seizoen (tegenover het bereiken van de kwartfinale in de Champions League en de winst van de Coupe de la Ligue stond de tiende plaats in de Ligue 1) had de Zuid-Franse grootmacht de begroting fors omlaag geschroefd.

Het gevolg was dat onder meer de dragende spelers César Azpilicueta (Chelsea), Brandão (Saint-Étienne), Alou Diarra (West Ham United) en Stéphane Mbia (Queens Park Rangers) werden verkocht. Voor trainer Didier Deschamps was dit een van de redenen een vertrek te forceren naar de Franse bond.

Zijn opvolger Elie Baup heeft het heilige vuur in Marseille weer aangewakkerd. Hij versterkte zich met Kassim Abdallah (Sedan), Joey Barton (gehuurd van Queens Park Rangers), Lucas Mendes (Coritiba) en Florian Raspentino (FC Nantes).

'We hebben gekozen voor een andere richting; spelers van kleinere clubs die in zichzelf willen investeren', zegt technisch directeur José Anigo. 'Ik ben blij met het huidige, verrassende succes. Maar we moeten voorlopig wel bescheiden blijven.'

De start van l'OM is de beste competitiestart in Frankrijk in ruim vijftig jaar. In het seizoen 1960/61 gebeurde het voor een laatst dat een club zijn eerste zes wedstrijden van het seizoen won. AS Monaco deed het die jaargang en werd uiteindelijk ook kampioen.

De reeks overwinningen van Marseille lijkt ook komend weekend voortgezet te kunnen worden, als de club uit Zuid-Frankrijk op bezoek gaat bij Valenciennes. Een week later staat Le Classique tegen Paris Saint-Germain op het programma in Stade Vélodrome. Een wedstrijd waar heel Frankrijk nu al naar uitkijkt. <br /><br /> Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's