Marseille aan kop, Bordeaux hard onderuit

Samen met Olympique Lyon is Olympique Marseille lijstaanvoerder in Frankrijk. De club van Patrick Paauwe won van de club van Mario Melchiot. Girondins Bordeaux, tegenstander van PSV in de Champions League, verkeert niet in al te beste vorm.

Olympique Marseille-Le Mans 2-0Marseille besliste het duel in de laatste twintig minuten. Habib Bamogo ontsnapte aan de buitenspelval en opende op aangeven van Samir Nasri de score. Uit een strafschop stelde Mamadou Niang de zege veilig. Marseille gaat op doelsaldo aan kop in de Franse competitie met tien punten uit vier wedstrijden.

Valenciennes-Stade Rennes 3-1Normaliter hadden Patrick Paauwe en Mario Melchiot tegenover elkaar gestaan in dit duel, maar alleen de laatste maakte zijn opwachting. Paauwe wacht nog steeds op zijn debuut. Hij zag zijn nieuwe club wel winnen.

Rennes had in de eerste helft het betere van het spel en pakte ook de leiding door een fraaie treffer van Jimmy Briand die een corner bij de tweede paal op acrobatische wijze binnenwerkte.

De thuisclub trok de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe. Laurent Dufresne was de grote man met twee doelpunten. In blessuretijd bepaalde Yacine Bezzaz de eindstand op 3-1.

Lille-Girondins Bordeaux 3-0Van de twee deelnemers aan de Champions League bleek Lille veruit de sterkste. Bordeaux, tegenstander van PSV, werd met 3-0 verslagen.

Peter odemwingie was de grote man bij Lille. Hij nam de derde treffer voor zijn rekening. De andere goals kwamen op naam van Yohan Cabaye en Mathieu Bodmer.

Lorient-FC Nantes 3-1Nourdin Boukhari ontbrak bij FC Nantes. Hij zag zijn ploeg met 3-1 verliezen. Grote man bij Lorient was Pierre-André Gignac die alle drie de doelpunten voor zijn rekening nam.