Marokko volgt Spanje, Chili zit in wachtkamer

Dankzij een zwaarbevochten zege op Chili heeft Marokko zich geplaatst voor de achtste finales van het WK onder-20. Spanje, dat al zeker was van de volgende ronde, schoof met speels gemak Honduras aan de kant.

Chili-Marokko 0-1Marokko, dat aan een gelijkspel voldoende had voor de beoogde tweede plaats achter Spanje, opende sterker dan Chili. Maar pas toen de Zuid-Amerikanen de betere kansen kregen sloeg Marokko toe. Met dank aan de grabbelende Chileense keeper José Rosales tekende Tarik Bendamou voor de 1-0 die uiteindelijk beslissend bleek.

Makkelijk ging het niet voor Marokko, dat in de tweede helft enkele keren door het oog van de naald kroop. Tot twee keer toe claimde Chili tevergeefs een strafschop na een buiteling van Eduardo Tudela. Chili moet afwachten hoe de strijd in de andere groepen verloopt. Want de vier beste nummers drie plaatsen zich ook voor de achtste finales.

Spanje-Honduras 3-0Na twee zevenklappers bleef Honduras een nieuwe monsternederlaag bespaard. Spanje, dat na twee overwinning al zeker van de achtste finales, nam op De Vijverberg genoegen met 3-0 zege. De doelpunten kwamen op naam van Jonathan, Silva en Víctor.

Spanje kwam niet helemaal ongeschonden uit de strijd. Elf minuten voor het einde gaf scheidsrechter Codjia de ingevallen keeper Roberto een rode kaart. Maar zelfs met de Spaanse veldspeler Jonathan op het doel slaagde Honduras niet te scoren. Zelfs een strafschop was niet besteed aan de Midden-Amerikaanse ploeg.