Marokko blijft hoopvol na blamage: 'Het is nog niet voorbij'

Reacties

Hoewel Marokko maandagavond de eerste wedstrijd van het toernooi om de Afrika Cup verloor van DR Congo (1-0), gelooft Hervé Renard nog in de kansen om de groepsfase te overleven. De bondscoach blijft positief.

Marokko blijft hoopvol na blamage: 'Het is nog niet voorbij'

Op papier was DR Congo misschien wel de zwakste tegenstander van Marokko in Groep C. Ook titelverdediger Ivoorkust en Togo maken deel uit van de groep, waarin de eerste twee ploegen zich plaatsen voor de kwartfinale. Die landen speelden eerder op maandag gelijk (0-0).

Tegen DR Congo miste Marokko duidelijk creativiteit, kansen werden amper gecreëerd. 'We hebben vandaag niet aan de verwachtingen voldaan', gaf Renard na afloop toe in gesprek met de media. De bondscoach weet wel waar het tegen DR Congo aan ontbrak. 'Voetbal gaat om het benutten van kansen', zei de man die het toernooi om de Afrika Cup won in 2012 (met Zambia) en 2015 (met Ivoorkust).

Toch heeft Renard goede hoop dat Marokko de kwartfinales bereikt. 'Vandaag kwamen we in de problemen en we zitten in een moeilijke groep, maar we moeten positief blijven. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan.' Verdediger Mehdi Benatia, speler van Juventus, weigerde ook de handdoek al te gooien. 'Het is nog niet voorbij.'

Bekijk het volledige programma en alle uitslagen op de Afrika Cup

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.