Markiet: 'Alflen wordt onderschat als trainer'

Reacties

Gevero Markiet baalt van het aanstaande vertrek van Robby Alflen bij FC Utrecht. 'Hij is een goede én onderschatte trainer', aldus de verdediger.

Markiet: 'Alflen wordt onderschat als trainer'

Markiet kent de trainer Alflen als geen ander. Hij werkte niet alleen bij het eerste elftal met hem samen, maar ook bij het beloftenteam. 'Hij is in al die jaren dat ik hem ken nooit veranderd. Hij is gewoon nog dezelfde trainer als vroeger. Dat vind ik mooi aan hem', vervolgt Markiet tegen Voetbal International.

'Hij is een trainer die zijn spelers vrijheid geeft. Hij verandert je niet. Hij laat je doen waar je goed in bent', legt Markiet uit. 'Ja, dat zorgt soms voor wisselende resultaten. Maar hij durft zijn spelers verantwoordelijkheid te geven en vraagt geen dingen van je die je niet kunt. Hij is duidelijk in wat hij van je wil en verwacht.'

Stabiliteit
Door het aanstaande afscheid van Alflen heeft De Galgenwaard steeds meer weg van een trainerskerkhof. 'Ik begon bij het eerste elftal onder Willem van Hanegem. Daarna kwamen Ton du Chatinier, Jan Wouters en we hebben tussendoor nog heel even Erwin Koeman gehad', somt Markiet op.

'Je kunt wel zeggen dat we toe zijn aan stabiliteit. En dat had ook met Robby Alflen gekund, maar nu komt er weer een nieuwe coach', vervolgt hij. Welk type trainer FC Utrecht nu nodig heeft, vindt Markiet moeilijk te zeggen. Het belangrijkste is volgens hem dat er een coach komt voor de langere termijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.