Mario Balotelli grote afwezige bij afspraak met Messi & co

AC Milan-coach Massimiliano Allegri moet het woensdagavond tegen Barcelona stellen zonder zijn nieuwe aanvalsleider Mario Balotelli. De Italiaan kwam eerder dit seizoen al namens Manchester City uit in de Champions League. Hierdoor is hij niet speelgerechtigd voor zijn nieuwe werkgever.

Mario Balotelli grote afwezige bij afspraak met Messi & co

'Ik kijk alleen naar de spelers, die ik wel tot mijn beschikking heb, antwoordde een felle Allegri tijdens de persconferentie over het gemis van Balotelli. De oefenmeester denkt zonder de extravagante aanvaller ook een kans te maken tegen de Catalaanse grootmacht.

Afgezien van Balotelli moet de enigszins geïrriteerde Allegri het eveneens doen zonder Nigel de Jong en Urby Emanuelson. Beide Nederlanders speelden nog een belangrijke rol bij het bereiken van de knock-out-fase, maar De Jong is langdurig geblesseerd, terwijl Emanuelson tijdens de winterstop op huurbasis naar Fulham vertrok.

De 45-jarige coach denkt ondanks het gemis van het drietal wel een goed resultaat te kunnen boeken tegen de grote favoriet in de Champions League. 'We moeten proberen om Barcelona van de bal te houden en het geloof hebben dat wij die ploeg kunnen uitschakelen', aldus Allegri. 'Wij laten ons in ieder geval niet afslachten. En ook de beste ploegen hebben weleens een mindere dag.'

GeschiedenisBehalve de Italiaanse coach reageerde ook clubeigenaar Silvio Berlusconi, die op de dag van de wedstrijd precies 27 jaar voorzitter is van de Rossoneri, op het achtste finale-duel met het Barcelona van sterspeler Lionel Messi. Hij zegt te weten hoe de Argentijn gestopt kan worden.

'Mandekking', aldus Berlusconi in de Gazzetta dello Sport. De welbespraakte preses van Milan ziet overigens veel gelijkenissen tussen het huidige Barcelona en het Milan van Frank Rijkaard, Marco van Basten en Ruud Gullit (foto onder). 'Dit Barcelona gaat de geschiedenis in, net zoals het Milan van de drie Nederlanders en trainer Arrigo Sacchi', zo is de overtuiging van Berlusconi, die het Nederlandse trio destijds naar Italië lokte.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's