Marinus breekt door: 'Over vijf jaar niet meer bij PEC'

Reacties

Wouter Marinus is dit seizoen een van de uitblinkers bij PEC Zwolle. De middenvelder zat vorig seizoen al een paar keer op de bank, maar mag zich inmiddels een volwaardige kracht noemen.

Marinus breekt door: 'Over vijf jaar niet meer bij PEC'

De twintigjarige Marinus gold in de jeugd van sc Heerenveen altijd al als een groot talent. Op zijn zestiende klopte Ajax zelfs aan, maar de middenvelder besloot in Friesland te blijven. Nadat duidelijk werd dat een doorbraak in Heerenveen lastig zou worden, vertrok Marinus in de zomer van 2014 naar PEC Zwolle.

Eenmaal in Zwolle ging het snel met Marinus. Hij mocht al snel meetrainen met het eerste elftal en zat in de tweede seizoenshelft vier keer op de reservebank, zonder zijn officiële debuut te maken. Dit seizoen speelde Marinus zestien wedstrijden in de Eredivisie, waarvan twaalf als basisspeler. Door een blessure stond hij even buitenspel, maar na de winterstop wil het talent weer vlammen in het IJsseldelta Stadion.

Marinus richt zich voorlopig dan ook volledig op PEC Zwolle, maar in gesprek met het clubkanaal geeft de jongeling wel toe ambitieus te zijn. 'Waar ik mezelf zie over 5 jaar? Ik hoop bij een mooie club. Ik hoop eigenlijk dat het niet meer bij PEC Zwolle is. Niet dat het erg zou zijn, maar dat zou betekenen dat je je niet zodanig hebt ontwikkeld dat je een stap hogerop kan maken en dat is toch wat iedereen wil, denk ik. Of het dan een mooie club is in Nederland of in het buitenland, zo ver kijk ik nu nog niet vooruit. Maar ik hoop natuurlijk wel dat ik tegen die tijd een paar mooie stappen heb gemaakt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.