Marchetti na rehabilitatie klaar voor rentree bij Cagliari

Mogelijk maakt Federico Marchetti zondag zijn rentree tijdens het thuisduel met Brescia. De 28-jarige doelman van Cagliari is door voorzitter Massimo Cellino weer bij de selectie gehaald.

Marchetti na rehabilitatie klaar voor rentree bij Cagliari

Afgelopen zomer had dé zomer voor Marchetti moeten worden, maar het pakte allemaal anders uit. De keeper maakte de afgelopen twee seizoenen in de Serie A veel indruk en werd door bondscoach Marcello Lippi opgenomen in de WK-selectie van Italië.

Daar kwam hij als vervanger van Gianluigi Buffon drie wedstrijden in actie en zijn naam werd in verband gebracht met clubs als Juventus, AS Roma, AC Milan, Manchester City en Arsenal, maar tot een overgang kwam het niet tijdens de zomer van 2010.

Marchetti maakte geen vrienden bij Cagliari door zijn vertrekwens uit te spreken, waardoor Cellino hem uit de selectie zette en Ivan Pelizzoli vastlegde als nieuwe doelman.

Het hele seizoen speelde Marchetti in het tweede elftal, maar daar komt nu een einde aan. De keeper bereikte een akkoord over een nieuw contract, met een gelimiteerde transfersom, en behoort weer tot de selectie. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's