Marcelo helpt PSV wellicht aan Braziliaans talent

Dankzij de contacten van de Braziliaan Marcelo, verdediger in de A-ploeg van Fred Rutten, krijgt PSV op korte termijn wellicht de beschikking over een jonge talentvolle Braziliaan.

Marcelo helpt PSV wellicht aan Braziliaans talent

De nu nog vijftienjarige Lucas Guedes, speler van Wisla Kraków, werkte in oktober 2011 een stage af bij PSV en volgens de aanvaller zelf willen de Eindhovenaren hem graag in de opleiding opnemen. De overstap zou na zijn zestiende verjaardag, op 30 mei 2012, zijn beslag moeten krijgen.

Marcelo is oud-speler van Wisla en speelde bij de Poolse topclub nog samen met de vader van Lucas Guedes. 'Lucas is vorig jaar met toestemming van ons op proef geweest in Eindhoven', aldus Stan Valckx, technisch directeur van Wisla Kraków, in gesprek met Voetbal International.

'Het is een speler met potentie en ik begrijp dat beide partijen hebben afgesproken dat een vervolg bespreekbaar is. Wij hebben daar geen probleem mee. Soms haal je zelf een jonge speler, soms halen ze er eentje bij je weg. Zo zit de voetballerij in elkaar.'

Guedes is in afwachting van een Pools paspoort. Met dit document is het voor hem mogelijk om in Nederland op jonge leeftijd een contract te tekenen. (Thijs Slegers) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's