Marcelo eist hoofdrol op bij zege Real op Chelsea

Real Madrid heeft zich snel hersteld van de pijnlijke nederlaag tegen Paris Saint-Germain (1-3). Twee dagen na die verliespartij bleken de Madrilenen in het toernooi om de International Champions Cup met 3-2 te sterk voor Chelsea. Marcelo was met twee doelpunten en een assist de grote man aan de zijde van De Koninklijke.

De Braziliaanse linksback had nog geen half uur nodig voor zijn twee treffers. Na negentien minuten verschalkte hij Asmir Begovic met een van richting veranderd schot en zeven minuten later was een knal in de korte hoek het slotstuk van een lange rush over de linkerflank.

In de 37ste minuut had Marcelo - tegen PSG al verantwoordelijk voor de volledige Madrileense productie - ook een aandeel in de 3-0. Hij verzorgde de assist met zijn pass op Mariano Díaz, maar het was de 22-jarige aanvaller die al het applaus in ontvangst mocht nemen. De Spanjaard knalde in zijn tweede wedstrijd in de hoofdmacht van de Madrilenen namelijk van een kleine dertig meter fraai raak.

Die voorsprong hield lang stand, maar de Londenaren kwamen pas laat op stoom. Pas toen Eden Hazard het veld betrad in de 67ste minuut, werden de Engelsen echt gevaarlijk. De Belg redde de spreekwoordelijke eer voor The Blues in de tachtigste minuut en scoorde in de slotminuut op identieke wijze. Bij beide goals omspeelde hij doelman Ruben Yanez om vervolgens met links binnen te tikken. Een gelijkmaker zat er in de seconden die nog restten niet meer in, waardoor beide ploegen na twee wedstrijden op drie punten staan op het prestigieuze toernooi.