Marcellis: behoud Eredivisie-voetbal NAC het belangrijkst

Reacties

Dirk Marcellis (26) is ervan overtuigd dat NAC voldoende kwaliteiten heeft om niet op de zeventiende plaats in de Eredivisie te blijven staan. De verdediger is na groen licht van de KNVB tot het einde van het seizoen vastgelegd door de Bredase club.

Marcellis: behoud Eredivisie-voetbal NAC het belangrijkst

NAC kreeg vanuit Zeist toestemming om het geld uit een investeringsronde in december aan te wenden voor het vastleggen van de voormalige verdediger van PSV en AZ. Vrijdag zal Marcellis al meetrainen en hij reist ook mee naar Valencia, waar NAC een trainingskamp belegt.

De verdediger, die onlangs een einde zag komen aan blessureleed dat al sinds mei 2013 duurde en bij AZ een amateurcontract had, kent de situatie van de Brabanders. 'Er is de laatste maanden veel onrust geweest', vertelt hij aan Voetbal International. 'Een trainer (Nebojsa Gudelj, red.) die ontslagen is, slechte resultaten; dan sluipt er automatisch een negatief gevoel in de ploeg. Maar als ik kijk naar spelers als Erik Falkenburg, Uros Matic en Jeffrey Sarpong, dan denk ik dat het elftal voetballend genoeg te bieden heeft. Daarnaast komt er nog een aantal spelers bij, is me verteld.'

De club en de verdediger hebben nog niet gesproken over de periode na dit seizoen. 'Nee, zo ver kijken we niet vooruit. In principe speel ik hier tot de zomer van 2015. En wat er daarna gebeurt, zien we wel. Misschien is de club wel zo tevreden dat ze wil dat ik blijf. Ik hou me nog totaal niet bezig met die vraag. Het belangrijkste is nu ervoor te zorgen dat er ook komend jaar Eredivisie wordt gespeeld in Breda. En we gaan er alles aan doen om daarvoor te zorgen', aldus de verdediger, die eerder al erkende blij te zijn een punt te kunnen zetten aan zijn slepende blessureleed.

Technisch directeur Graeme Rutjes ziet een belangrijke rol weggelegd voor de aanwinst. 'Marcellis heeft bewezen leiderschapskwaliteiten die ons direct helpen. Hij geeft hiermee ook meteen een impuls aan onze verdediging', vertelt hij op de clubwebsite.

Maaskant
Ondertussen speelt er op de achtergrond in Breda nog veel meer. De formele benoeming van Robert Maaskant als Engelse manager  boven de veldtrainers Eric Hellemons en Rob Penders wordt iets later verwacht, maar nog wel deze week.

Die kwestie hangt niet zo zeer af van de voetbalbond in Zeist, maar van de laatste afwikkelingen die de geboren Schiedammer moet plegen met zijn huidige werkgever Columbus Crew in de Verenigde Staten.

Fernandez
NAC hoopt intussen ook nog steeds op het aantrekken van Guyon Fernandez en Demy de Zeeuw. Met beide spelers, die meer ijzers in het vuur zeggen te hebben, is de Brabantse club in onderhandeling. Een ander doelwit met wie de clubleiding in gesprek was, Anthony Lurling, liet dinsdagavond weten toch niet terug te keren naar het Rat Verlegh Stadion. Over de reden liet hij nog niets los. De directie van de Brabantse club noemt het afzeggen van Lurling 'verrassend'. 

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.