Marc Overmars onder extra toezicht bij Ajax

Reacties

Sinds de benoeming van Tscheu La Ling als technisch adviseur broeit het als nooit tevoren bij Ajax. Vooral de positie van voetbaldirecteur Marc Overmars is inmiddels zeer beladen. De vraag is zelfs of hij nog wel toekomst heeft bij de club, nu blijkt hoe invloedrijk Johan Cruijff nog is.

Marc Overmars onder extra toezicht bij Ajax

Overmars staat door de komst van Ling onder extra toezicht en is op de transfermarkt met handen en voeten gebonden door de geringe ruimte die hij krijgt van de raad van commissarissen en sinds een week ook van Ling, zo blijkt uit een opmerkelijk verhaal in de nieuwe uitgave van Voetbal International.

Binnen het Technisch Hart van Ajax zijn de verhoudingen al tijden vertroebeld. Overmars en Dennis Bergkamp (assistent bij het eerste elftal) staan loodrecht tegenover hoofd opleidingen Wim Jonk wat betreft het Plan Cruijff.

Ook bestaan er onderling veel onduidelijkheden over bevoegdheden. Duidelijk is wel dat Cruijff en Ling aan de zijde van Jonk staan. Overmars wil juist in deze periode de A-selectie voorzien van gerichte versterkingen, hij wilde bijvoorbeeld tien miljoen euro besteden aan een nieuwe spits. Maar hij moet nu opeens én in een ander, goedkoper segment speuren én eerst de huidige spits Kolbeinn Sigthórsson verkopen.

Lees het volledige artikel op VI Premium.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.