Maradona knokt bij duel voor de vrede, duivelse Van Gaal

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Maradona knokt bij duel voor de vrede, duivelse Van Gaal

'Van Gaal is geen aardige man, hij lijkt nog het meest op de duivel.'
Louis van Gaal is in zijn loopbaan al voor veel dingen versleten, maar Diego Maradona voegt weer een geheel nieuwe dimensie toe aan het omstreden imago van de voormalige Oranje-bondscoach als hij wordt gevraagd naar de rol in de schaduw van Radamel Falcao op Old Trafford. Of zou Pluisje het als grap hebben bedoeld? Van Gaal werkt immers voor The Red Devils

• Zelf heeft Maradona overigens een erg kort lontje, getuige zijn reactie op deze steward die bij een benefietwedstrijd in de weg stond. Zijn optreden was dan wel voor de Match for Peace in het Colombiaanse Bogota, als door de wedstrijdspanning de adrenaline weer door zijn lijf giert is voetbal voor deze temperamentvolle Argentijn weer gewoon een strijd om leven en dood.

• Of Van Gaal kan lachen om de uitspraak van Maradona valt te bezien, maar de humor van deze uitsprakengenerator van The Guardian zal ook de voormalige Oranje-bondscoach toch wel inzien? Wij in ieder geval wel. Het maakt wel duidelijk dat Van Gaal aan de andere kant van de Noordzee hoe dan ook zal worden herinnerd om zijn beheersing van de Engelse taal, los van wat hij met United nog allemaal gaat presteren. Het is ook altijd weer hetzelfde liedje, zullen we maar zeggen.

'Je helpt een voetballer nooit door hem uit te fluiten, daarom snap ik niet waarom je dat als echte fan zou doen.'
Nicolai Boilesen had de laatste tijd niet altijd reden tot lachen. De Deense linksback van Ajax werd door zijn wisselvallige spel al meer dan eens uitgefloten door het Amsterdamse publiek. Tot zijn eigen ongenoegen. Dat hij op Marktplaats werd aangeboden in ruil voor een kratje bier, kan hij dan weer wel waarderen. 'Dat vond ik nog wel een beetje grappig. Zo erg is dat niet.' (NOS)

• De spelers van PSV zullen de verrichtingen van Boilesen vanavond in ieder geval met meer dan gemiddelde interesse gadeslaan. Als Ajax immers verliest op bezoek bij Heracles Almelo, kunnen de Eindhovenaren dit weekend het kampioenschap al vieren. PSV-spits Luuk de Jong verwacht dat niet. 'Maar mochten ze toch verliezen, dan gaan we denk ik nog wel even wat drinken met de jongens die daar zin in hebben. We kunnen snel wat afspreken via de groepsapp.' (ANP)

'De komst van Kuijt kan leiden tot het eerste succes in jaren.'
• Van een landstitel kunnen ze bij Feyenoord vooralsnog alleen maar dromen. De aanstaande terugkeer van publiekslieveling Dirk Kuijt (zie video) zorgt er echter voor dat de kampioenskoorts in De Kuip nu al tot grote hoogte stijgt. Terecht, zo stelt voormalig Feyenoord-trainer Ronald Koeman in zijn column in De Telegraaf. 'Als Feyenoord in staat is de huidige selectie bij elkaar te houden, met Dirk als belangrijke pion, kan dat leiden tot het eerste succes in jaren. Ja, dan bedoel ik de landstitel.'

• Dat clubliefde anno 2015 nog steeds bestaat, blijkt uit wel uit de quotes die De Gelderlander deze zaterdag optekent uit de mond van Edgar Barreto (30). De Paraguayaanse ex-speler van NEC stapt komende zomer over van Palermo naar Sampdoria, maar wil daarna toch echt terug naar Nijmegen. 'Na die periode van drie seizoenen wil ik nog wel twee jaar door. Ik wil mijn carrière afsluiten bij NEC.'

• We blijven nog even in Zuid-Amerikaanse sferen, want het favoriete elftal aller tijden van Roberto Carlos wilden we jullie niet onthouden. De voormalige linksback van Real Madrid ruimde daarin een plek in voor niemand minder dan Clarence Seedorf. Zijn uitleg? 'Als je de Champions League met drie verschillende clubs wint, moet je wel een speciale speler zijn.' En dat de Braziliaanse vrije trappenspecialist ook zichzelf selecteerde, deed hij met een gedachte. 'De aanvallers moeten wel wat concurrentie hebben als het gaat om het nemen van vrije trappen', zei de man met het verwoestende linkerbeen, sinds gisteren 42 jaren oud, met een knipoog.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.