Maradona haalt bezem door Argentijnse selectie

De Argentijnse bondscoach Diego Maradona heeft opnieuw voor gefronste wenkbrauwen gezorgd. Dit keer met zijn selectie voor de afsluitende WK-kwalificatiewedstrijden tegen Peru en Uruguay.

Maradona haalt bezem door Argentijnse selectie

Maradona voerde een aantal opvallende wijzigingen door ten opzichte van de selectie die op 9 september met 1-0 verloor van Paraguay. Javier Zanetti is het opvallendste slachtoffer. De 36-jarige routinier speelde eerder al 136 interlands, maar lijkt niet meer voor te komen in de plannen van Maradona. De bondscoach had ook geen plaats voor Nicolás Burdisso, Juan Pablo Carrizo, Fernando Gago, Lisandro López en Maxi Rodríguez.

Maradona riep daarentegen twee debutanten op: Gonzalo Higuaín (Real Madrid) en Emiliano Insúa (Liverpool). De oproep van Higuaín is pikant, omdat de aanvaller onlangs nog overwoog zich beschikbaar te stellen voor de Franse nationale ploeg. Insúa heeft dit seizoen een basisplaats veroverd bij Liverpool.

Verder keren Pablo Aimar, Lucho González, Jonás Gutiérrez, Ángel Di María en Pablo Zabaleta terug in de nationale selectie. Vooral Aimar was er lange tijd niet bij. De spelmaker van Benfica speelde zijn laatste interland op 15 juli 2007. Ook AZ-doelman Sergio Romero kreeg een oproep.

Argentinië bezet momenteel de vijfde plaats in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiepoule. Brazilië en Paraguay zijn al zeker van plaatsing voor de eindronde, terwijl ook Chili vrijwel zeker is van een ticket naar Zuid-Afrika. Argentinië kan zich alleen nog rechtstreeks plaatsen voor het toernooi van volgende zomer als het Ecuador inhaalt. Het verschil tussen beide landen is één punt.

Argentinië speelt op 30 september eerst een oefenwedstrijd tegen Ghana. Voor dat duel heeft Maradona louter spelers geselecteerd die uitkomen in de nationale competitie. Acht van hen sluiten aan bij de selectie die het gaat opnemen tegen Peru (10 oktober) en Uruguay (14 oktober).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen