ManUnited laat opnieuw steek vallen

Bolton Wanderers heeft voor een verrassing gezorgd. Manchester United werd op Old Trafford verslagen. Ook Arsenal liet de kans liggen de koppositie van Leeds United over te nemen. The Gunners gaven in de slotfase een voorsprong uit handen.

In vergelijking met de nederlaag tegen Deportivo La Coruña had coach Alex Ferguson zijn ploeg helemaal omgegooid. Manchester United startte tegen Bolton Wanderers onder andere zonder Ruud van Nistelrooy, Ryan Giggs en David Beckham aan de wedstrijd. Het buiten de ploeg laten van dit drietal leek een overwinning niet in de weg te staan. Juan Veron nam de honneurs waar voor Beckham door van dertig meter een vrije trap achter keeper Jussi Jaaskelainen te schieten. Bolton Wanderers liet zich niet van de wijs brengen en kwam tien minuten later op gelijke hoogte. Kevin Nolan passeerde Fabien Barthez. Manchester United verzuimde verschillende kansen te benutten. Een fout van Wesley Brown kwam ManUnited daardoor duur te staan. Michael Ricketts profiteerde ten volle en bezorgde Bolton de zege én Manchester United de tweede thuisnederlaag op rij.

Ook Arsenal slaagde er niet in op eigen veld te winnen (3-3). De ploeg van Arsène Wenger, die Dennis Bergkamp een basisplaats gunde, kwam tegen Blackburn Rovers op slag van rust op achterstand. Giovanni van Bronckhorst veranderde het schot van Keith Gillespie dusdanig van richting dat keeper Richard Wright kansloos was. Dankzij Robert Pires en Dennis Bergkamp draaide Arsenal de rollen om. Ook de tweede treffer van Blackburn Rovers leek door toedoen van Thierry Henry zonder gevolgen te blijven. Maar in de slotfase moesten The Gunners alsnog een puntverlies incasseren. David Dunn was de gevierde man bij Blackburn. Niet alleen tekende hij voor de 2-2, kort voor rust nam hij ook de derde gelijkmaker voor zijn rekening.

Aston Villa liet na te profiteren van het puntverlies van Arsenal en Manchester United. Ondanks een doelpunt van Villa-keeper Peter Schmeichel hield Everton de punten in eigen huis (3-2). Steve Watson, Tomasz Radzinski en Thomas Gravesen hadden de thuisploeg op 3-0 gezet, voordat Aston Villa via Mustapha Hadji wat terug deed. Maar de tijd was te kort. Villa kwam niet verder dan 3-2, via Schmeichel.

Bij afwezigheid van Michael Owen nam Robbie Fowler bij Liverpool de rol van goalgetter op zich. De veelbesproken aanvaller speelde met een hattrick een belangrijke rol in de 4-1 zege op Leicester City . Al na vijf minten opende hij de score. Sami Hyypia volgde zijn voorbeeld kort daarna, waardoor The Reds al na binnen een kwartier op rozen zaten. Kort voor rust en in de laatste minuut gaf Fowler opnieuw zijn visitekaartje af. Interim-coach Phil Thompson, die Gerard Houllier op de bank verving, was bijzonder gelukkig met de aanvaller, met wie hij begin dit seizoen nog een aanvaring had.

Hekkensluiter Leicester City zag de naaste concurrentie wel punten pakken. Derby County kreeg met een 1-1 resultaat tegen Charlton Athletic te weinig. Een kwartier voor tijd tekende Jason Euell voor de gelijkmaker. Fabrizio Ravanelli had Derby op voorsprong gezet. West Ham United maakte een einde aan een slechte reeks, die de druk op coach Roeder flink had doen groeien. Southampton was het slachtoffer van de dadendrang van West Ham (0-2). Met dank aan Frederic Kanoute, die beide doelpunten voor zijn rekening nam.