Manucharyan en Ter Heide blinken uit in Jupiler League

Koploper De Graafschap boekte in de Jupiler League na twee duels weer eens een overwinning. De achtervolgers FC Zwolle en Go Ahead Eagles maakten ook geen fout. Verder waren er hoofdrollen voor Edgar Manucharyan en Ruud ter Heide.

FC Den Bosch-De Graafschap 0-3Tijdens de op papier lastige uitwedstrijd tegen FC Den Bosch zat De Graafschap al na twintig minuten op rozen. In de negende minuut verdedigde de thuisclub slecht na een hoge voorzet en kon Steve De Ridder simpel raak schieten. Yuri Rose tikte de 0-2 binnen na een goede actie van Hugo Bargas. In de slotfase maakte Peter Jungschläger er 3-0 van na een blunder van doelman Brahim Zaari.

FC Eindhoven-FC Zwolle 0-1FC Eindhoven had zes duels op rij gewonnen, maar thuis tegen FC Zwolle ging de ploeg van trainer Jan Poortvliet weer eens onderuit. Ruud van der Rijt veroorzaakte in de 49ste minuut een strafschop en kreeg en daarvoor een rode kaart. Arne Slot miste de penalty, maar drie minuten later kwam Zwolle toch op 0-1. De mee opgestoomde Albert van der Haar knalde fraai raak, waardoor Zwolle in het spoor blijft van koploper De Graafschap.

Go Ahead Eagles-Telstar 2-1Go Ahead en Telstar scoorden beide uit een strafschop. Donny de Groot zorgde voor 1-0 en Frank Korpershoek nam de gelijkmaker voor zijn rekening. Jules Reimerink bezorgde de thuisclub drie punten door te profiteren van een misverstand in de defensie van Telstar.

AGOVV Apeldoorn-Excelsior 4-2Manucharyan was de onbetwiste uitblinker in Apeldoorn. De Ajax-huurling scoorde liefste drie keer. De Armeniër zorgde voor 1-0 door vanaf rechts naar binnen te komen en met links doeltreffend uit te halen. De 2-0 en 3-0 van Manucharyan waren redelijk eenvoudige intikkers waarbij de defensie van Excelsior stond te slapen. Excelsior kwam nog sterk terug via goals van Luis Pedro en Kermit Erasmus, maar Jaime Bruinier maakte er vlak voor tijd 4-2 van.

FC Volendam-MVV 2-2Volendam ontdeed zich vorige week van trainer Edward Sturing. Onder leiding van diens opvolger Johan Steur kwam de ploeg uitstekend uit de startblokken. Aaron Meijers en Thijs Suijter zorgden al binnen het kwartier voor een 2-0 voorsprong. Het was niet genoeg voor de winst. Namens MVV benutte Daniel Gomez een strafschop en Christian Brüls zorgde met een prachtige knal via de onder kant voor de lat in de 86ste minuut voor 2-2.

Helmond Sport-RBC Roosendaal 3-0Charles Kazlauskus opende de score voor Helmond Sport met een prachtige volley. RBC liet de kans liggen gelijk te maken toen Sjaak Polak een strafschop miste. Diep in de tweede helft besliste de thuisclub de wedstrijd via doelpunten van Jeffrey Altheer en de vroeg ingevallen Vincent Weijl.

Fortuna Sittard-FC Emmen 0-2Ruud ter Heide was andermaal goud waard voor Emmen. De van Cambuur gehuurde spits bekroonde in de 26ste minuut een sterke actie met een doelpunt. In blessuretijd zorgde Ter Heide ook voor de 0-2 einstand. Het was al zijn vijfde treffer in vier duels voor Emmen, dat goede zaken deed in de onderste regionen van de Jupiler League.