ManU struikelt over laagvlieger West Brom

Manchester United heeft nagelaten Arsenal zwaar onder druk te zetten in de strijd om de tweede plaats. Op Old Trafford liet United verrassend punten liggen (1-1) tegen West Bromwich Albion, de nummer laatst van het Premiership.

In de eerste helft wees overigens alles erop dat Manchester United eenvoudig zou gaan winnen. De ploeg van manager Alex Ferguson domineerde totaal.

De enige die wist te scoren was Ryan Giggs. De linksbenige Welshman nam een vrije trap snel en had geen last van Russell Hoult, de geblesseerde doelman van West Brom, die daar niet meer op kon reageren. ManU, waar Ruud van Nistelrooy toch niet bij de selectie zat, vergat verder afstand te nemen.

Dat gebrek aan doeltreffendheid werd The Red Devils na rust fataal. WBA scoorde namelijk bij het eerste schot op doel. Robert Earnshaw benutte de strafschop die de ploeg uit Birmingham kreeg omdat John O'Shea een overtreding maakte op Geoff Horsfield.

In de slotfase leek United alsnog orde op zaken te stellen. Invaller Paul Scholes was het dichtste bij de winnende goal. Hij verlengde een vrije trap van Giggs maar zag zijn inzet op de paal uiteen spatten, waardoor het gelijk bleef.

Door de puntendeling kan Arsenal zondag bij winst op Liverpool een gat van zes punten slaan met ManU, dat nog twee wedstrijden moet afwerken. West Bromwich blijft laatste maar heeft nog een minimale kans degradatie te ontlopen op de laatste speeldag.