ManU en Liverpool strijden om tweede plek

Manchester United-Bolton Wanderers 4-1Man United blijft met de overwinning op Bolton Wanderers best of the rest. De nummer twee van het Premiership, die elf punten moet toegeven op de ongenaakbare koploper Chelsea, speelde op Old Trafford een redelijk goede wedstrijd en verdiende de punten.

ManU kreeg wel wat hulp bij de 1-0, toen Bruno N'Gotty de bal knullig in eigen doel werkte. Bolton kwam vervolgens na een doorgekopte ingooi via Gary Speed langszij. Edwin van der Sar had een aandeel in de 2-1 vlak voor rust. Louis Saha kon uit zijn verre trap alleen door en maakte geen fout.

Cristiano Ronaldo stuitte in het vervolg twee keer op de paal. De Portugees deelde uiteindelijk wel de genadeklap uit door de 3-1 en de 4-1 te maken. Ruud van Nistelrooy startte op de bank met het oog op de kraker van dinsdag uit tegen Arsenal. Bij een 3-1 voorsprong liet coach Alex Ferguson hem invallen.

Liverpool-West Bromwich Albion 1-0
Liverpool zette de zegereeks voort, heeft nu de laatste tien competitieduels gewonnen en hield al veertien keer de nul. Op Anfield bleek Tomasz Kuszczak een bijna niet te nemen hindernis. De Poolse doelman van West Bromwich stopte op het oog onhoudbare ballen en hield zijn ploeg daardoor lang overeind.

Kuszczak moest één keer capituleren toen de boomlange Peter Crouch na 51 minuten op aangeven van Harry Kewell raak kopte en Liverpool met zijn vierde doelpunt van het seizoen de zege bezorgde. The Reds hebben vijftien punten minder dan Chelsea maar hebben nog wel twee duels tegoed.

Wigan Athletic-Blackburn Rovers 0-3
Wigan ging op eigen veld na drie zeges op rij hard onderuit tegen Blackburn. De bezoekers speelden een goede pot en sloegen op de juiste momenten toe. Na een kwartier opende Morten Gamst Pedersen de score met een volley uit een moeilijke hoek. Arjan de Zeeuw was vervolgens dicht bij de gelijkmaker maar Robbie Savage redde miraculeus op de doellijn. Na rust vergrootte Steven Reid met een geweldige knal in de bovenhoek de marge. En vijf minuten voor tijd maakte Craig Bellamy het slim af.