Manu bezorgt Feyenoord nipte overwinning op Heracles

Elvis Manu heeft opnieuw van zich doen spreken in De Kuip. De aanvaller, al eerder belangrijk voor Feyenoord in de Europa League, bezorgde de Rotterdammers dit keer de winst op Heracles Almelo met zijn eerste twee competitietreffers: 2-1. Erg gemakkelijk kwam de zege echter niet tot stand.

Binnen twintig minuten bracht Manu de thuisploeg in een zetel. De publiekslieveling schatte een dieptepass over de verdediging van Luke Wilkshire op waarde en tikte met een verdediger in zijn rug en de twijfelende doelman Dennis Telgenkamp vóór zich de 1-0 binnen. Acht minuten later, in de negentiende minuut, was het opnieuw Manu die de goaltune door het stadion liet loeien.

Veldoverwicht
Dit keer was Jens Toornstra de aangever uit een hoekschop. De corner vanaf de rechterkant belandde precies op de voet van de 21-jarige buitenspeler. Van dichtbij tekende hij daarmee voor zijn tweede treffer van de avond, tevens zijn tweede competitiedoelpunt.

Elvis Manu jubelt na zijn tweede treffer van de avond. Met zijn eerste twee competitiedoelpunten van dit seizoen bezorgde hij Feyenoord de zege.

Het veldoverwicht werd daarmee uitgedrukt in de score, maar Feyenoord vergat het duel te beslissen. De ploeg van trainer Fred Rutten kreeg de kansen om verder uit te lopen, waar de bezoekers uit Almelo pas in de 39ste minuut voor het eerst een schot op doel losten.

Strafschop
Na een kleine zeventig minuten spelen moesten de Rotterdammers de steeds weer op niets uitlopende intenties bekopen met een tegendoelpunt. Wilkshire draafde de gehele wedstrijd meerdere keren op en neer tussen beide achterlijnen, maar kwam te laat toen Oussama Tannane met de bal aan zijn voet door het strafschopgebied drentelde. De tackle van de rechtsback werd door arbiter Danny Makkelie als overtreding beoordeeld, waarna Jeroen Veldmate de toegekende strafschop benutte: 2-1.

Colin Kazim-Richards (links) probeert Joey Pelupessy van de bal te houden.

De thuisploeg voerde de druk wat verder op, in een poging de zege veilig te stellen. De pogingen van Colin Kazim-Richards, Manu, Toornstra en de ingebrachte Jean-Paul Boëtius strandden echter op de vuisten van Telgenkamp of zeilden over of naast het doel. Omdat hekkensluiter Heracles niet in staat bleek om nog tot de gelijkmaker te komen, zegevierden de Rotterdammers.

Daarmee geeft de equipe van Fred Rutten de zeges in de laatste twee competitiewedstrijden tegen FC Groningen en Go Ahead Eagles (beiden 4-0) een goed vervolg. Feyenoord komt door de nipte zege op veertien punten uit negen competitieduels. Heracles Almelo blijft hekkensluiter, met een puntentotaal van drie.