Mandzukic vertrekt: 'Stijl Guardiola past niet bij mij'

Reacties

Mario Mandzukic (28) gaat op zoek naar een nieuwe club. De Kroatische aanvaller van Bayern München wil na het WK ergens anders een nieuwe uitdaging gaan.

Mandzukic vertrekt: 'Stijl Guardiola past niet bij mij'

De bevestiging van het vertrek van de spits volgt op weken van onrust rond de goaltjesdief. Op 17 mei zat de Kroaat immers zeer verrassend niet bij de selectie voor de finale om de DFB Pokal. Uiteindelijk won de ploeg van Josep Guardiola na verlenging en mede door een goal van Arjen Robben met 2-0 van rivaal Borussia Dortmund.

In gesprek met Novosti vertelt Mandzukic dat op de avond van de bekerfinale zijn vertrekwens al bekend was. 'De avond ervóór heb ik tegen Bayern-voorzitter Karl Heinz Rummenige gezegd dat ik de club wilde verlaten.'

'Ik heb een fantastische periode gehad bij deze mooie en grote club en had ook nooit gedacht dat ik hier nog weg zou willen, maar dat punt is nu toch bereikt', gaat de aanvaller verder. 'Laten we eerlijk zijn: ik kan niet optimaal presteren vanwege de manier van voetballen die Guardiola nastreeft. Hoe hard ik dat ook probeer. Ik realiseerde me dat toen we met 1-0 verloren van Real Madrid in de halve finale van de Champions League. Dan is het beter voor alle partijen om verder te kijken.'

De Kroaat zegt Guuardiola wel hoog te hebben zitten ondanks het verschil van mening over de invulling van de spitspositie, waar de coach van Der Rekordmeister  graag een meevoetballend type ziet. 'Guardiola is een heel goede coach, ik wens hem en de club alle succes in de toekomst. Bayern en de fans blijven het beste en mooiste hoofdstuk in mijn loopbaan'

Over belangstelling heeft Mandzukic niet te klagen. Chelsea, Arsenal en Manchester United zouden al navraag gedaan hebben. 'Het is tijd voor een nieuwe uitdaging, maar waar dat zal zijn is nu nog niet te zeggen', aldus de hoofdrolspeler. 'Nu focus ik me volledig op het WK', besluit Mandzukic, die donderdag het openingsduel van Kroatië met gastland Brazilië zal missen door een schorsing.

Ondanks dat Guardiola nooit het volledige vertrouwen in Mandzukic heeft gehad – andere voetballers als Thomas Müller mochten geregeld opdraven in de spits – eindigde de spits toch op een fraai doelpuntenaantal. In zijn 48 officiële duels kwam hij tot 26 goals. Een seizoen eerder scoorde hij in zijn debuutjaargang in Beieren nog 22 keer in veertig optredens. Een eventuele nieuwe club zal wel een flinke transfersom moeten neerleggen aangezien de verbintenis van Mandzukic nog doorloopt tot medio 2016. Bayern haalde Robert Lewandowski al binnen als beoogde nieuwe spits.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.